Dolly har fået killinger

IMG 0567 2

3 søde små hvide killinger ligger nu og putter med Dolly. 2 piger og 1 dreng. Dolly er en pragtfuld mormis, og passer på dem lige efter bogen. 

Fødslen startede onsdag aften og Dolly arbejdede i fin ro med sine veer. Det blev dog klart som tiden gik, at hun ikke kunne føde den første killing. Derfor tog jeg kontakt til dyrlægen som kunne konstatere, at den første killing ikke flyttede på sig. Så det blev en hurtig beslutning om kejsersnit. 

Dolly og jeg tilbragte natten på dyreklinikken sammen med en fantastisk dyrlæge og hendes assistent. 4 killinger blev reddet ud. Assistenten og jeg gjorde vores bedste for at gnubbe og puste liv i dem alle sammen. 3 killinger kom til live, men den 4. stod ikke til at redde. Og vi kæmpede endda en lille time. Dette var også killingen, der skulle være født først. Dyrlægens teori er, at den kan have været død inden og dermed sat skub i fødslen - som faktisk allerede skete på 62. dag. Og som død killing har den ligget forkert til en fødsel. 

Status nu en uge efter er, at Bimse har 3 pragtfulde killinger, som alle tager på i vægt - i deres eget tempo. Drengen er helt klart den mest grådige af dem alle og pigerne kommer trip trap efter. De har ingen navne endnu, men det arbejdes der på :)

Det er mit ønske, at beholde en pige selv, hvis de bliver fine. De øvrige to sælges til kæl - og jeg lover, at det bliver skønne kælekatte :)

© Maja Lund Dalgaard