S* Just Catnaps Jumana

IMG 9969


Jumana var ligesom Berta et valg ud fra stamtavle, showresultater og ikke mindst hendes smukke udseende. Jeg elsker bicolour. Min opdrætterveninde og jeg tog sammen til Sverige for at hente en hunkat hver. Langt oppe i Sverige, ude i de smukkeste skov- og søområder. Det var en oplevelse.

Jumana er en lidt speciel pige. Hun er på alle måder en sød, kærlig og dejlig kat som elsker opmærksomhed. Men ikke alle kan få lov at ae hende. Hun kan i løbet af nul komme fem bestemme sig for, at nu skal hun hurtigt væk. Det har ligget i hende, siden vi fik hende, og vi har accepteret, at sådan er hun. Vi respekterer hendes grænser og derfor fungerer hun fint her. 

Hvis jeg skal beskrive Jumana yderligere, vil jeg kalde hende lidt en hønemor. Hun er “mormis” overfor alle vores øvrige katte. De ved, at hvis de stikker hovedet tæt nok til hende, så begynder hun at vaske dem. Hun har også været den første til at vaske vores nye hellige birma pige. Jeg tænker, at hvis Jumana var et menneske, så bagte hun også boller og kager, og sørgede for, at alle havde det godt.

Jumana8


Jumana nåede at få et enkelt kuld hos mig, inden jeg stoppede mit opdræt. Det blev 5 utroligt skønne og smukke killinger. I de følgende år lånte jeg hende ud, til min søde opdrætterveninde Edith. Her fik Jumana mange skønne børn, som både kan findes herhjemme og i udlandet. 

Da Jumana blev steriliseret, var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville have hende hjem igen. Hun er min kat, og hun skal leve hos os resten af hendes dejlige liv. 

© Maja Lund Dalgaard