D* Berta vom InnLand

IMG 9796


Berta - åh ja - hvordan skal jeg snart beskrive vores dejlige missepige. Hun er en kopi af Garfield - minus Garfields luner. Hun er en bedårende, fortryllende, og meget klodset kat. Den måde hun kigger bedende på én med øjnene, er helt unik. Hun har ingen idé om, hvor meget hun fylder i landskabet, så hun vælter jævnligt ting overalt i huset. Af samme grund har vi aldrig vaser stående frit på bordene.

 Berta er selvfed - hun ved, hun er dejlig og at vi elsker hende - derfor gør hun også forbudte ting, som at hoppe på bordene, mens vi kigger på det. Hun ved, at hun kan sno os om sin dejlige pote. 

IMG 9726

Berta har jeg hentet i Tyskland, dengang jeg startede mit opdræt. Hun var et valg ud fra stamtavle, showresultater og billeder af mor og far via opdrætterens hjemmeside. På det tidspunkt var min søn kun få måneder gammel, så min mand tog flyveren sydpå, for at hente hende til konen :) 

Lige fra første øjeblik hun trådte ind her, har hun været en ener. Hun er smuk, dejlig og har en stor - uhyggeligt stor - personlighed. 

Jeg har desværre kun haft hende med til én udstilling som killing, hvor hun fik særdeles rosende ord. Jeg føler mig overbevist om, at hun kunne have gjort det rigtig godt. 

Berta nåede at få ét enkelt kuld hos mig. Det blev til to killinger, hvoraf min datter fik lov at beholde den ene. Hun blev steriliseret kort tid derefter, da jeg valgte at stoppe mit opdræt. Hun skal derfor bare leve resten af hendes kronede dage som husets diva og fortrylle os dag ud og dag ind. 

© Maja Lund Dalgaard